ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Groshura Mek
Country: Thailand
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 5 October 2013
Pages: 299
PDF File Size: 10.62 Mb
ePub File Size: 12.58 Mb
ISBN: 171-6-52935-740-8
Downloads: 48113
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Balmaran

O, Sfinte Ingere, Pazitorul si acoperitorul meu cel bun! Ajuta-ma dar, neadormitul meu pazitor, ca sa-mi umplu vasul sufletului meu cu untdelemn faptelor bune, iar mai vartos cu milostenia si smerenia. Auzi-ne, Milostive, pe noi, cei ce le facem pomenirea si strigam: Tatal nostru, usureaza intristarea parintilor pentru pierderea fiilor; Tatal nostru, fa ca cei ce nu te-au cunoscut pe pamant, sa te cunoasca macar in cer; Tatal nostru, miluieste-i pe toti cei ce au fost ingropati fara rugaciuni; Tatal nostru, primeste in locasurile Tale pe cei ce au murit naprasnic de scrbe sau de bucurie; Tatal nostru, tuturor celor ce mor, trimite-le pacea si odihna Sfintilor; Tatal nostru, pentru rugaciunile celor ce au patimit fara vina, iarta pe cei pacatosi; Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel ceresc; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti.

Edit or delete it and start blogging! Stand in fata Prestolului dumnezeiesc, roaga-te pentru mine, netrebnicul si decat toti mai pacatosul, ca sa nu-mi ia sufletul in ziua cand nu ma astept si in ceasul cand savarsesc cele rele.

Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama corabia duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea sarmanului meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul cel linistit al mantuirii?

O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de multumire si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Tatal nostru, in ceasul judecatii, invredniceste-i pe ei si pe noi de mila Ta cea aducatoare de bucurie; Tatal nostru, incununeaza cu slava pe ceice au suferit munci, pentru Tine si pentru aproapele; Tatal nostru, daruieste odihna Ta celor curatitit prin necazurile lumii acesteia pamantesti; Tatal nostru, Cel ce stii numele tututror, primeste-i pe cei ce s-au mantuit in cinul calugaresc si in cel mirenesc; Tatal nostru, primeste pe pastorii cei cucernici impreuna cu fii lor cei duhovnicesti; Tatal nostru, sa intampine robii Tai pe Mirele Hristos cu faclii aprinse; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie. Pastile Invierii sa le praznuiesti alaturi de cei dragi cu bucurie in suflet! Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata noastra merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie! Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem: Unde-ti este intunecarea si frica cea mai de dinainte, caci de acum inainte tu esti dorita, tu ne impreunezi nedespartit cu Dumnezeu; tu esti o mare odihna, tu esti o mare zi de sambata.

TOP Related  SWISHMAX BIBLE PDF

Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Iar acum, primeste aceasta cantare de la mine: Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazuti, izbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Laud milostivirea ta cea vrednica de mirare si pogoramantul tau cel mare, cela ce esti minte repede miscatoare si sluga nematerialnica a Domnului; cele ce nu te ingretosezi de pacatele mele urat mirositoare si nu incetezi sa aduci pentru mine nevrednicul, sfintele tale rugaciuni catre Preasfantul Dumnezeu, Cel ce este in Trei Ipostasuri, ca sa nu pier in veci, ci sa mostenesc Imparatia Cereasca.

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Binecuvantati, iar nu pierdeti timpul cere trece repede. Albirea parului, slabirea puterii, sunt vestitoare de lumea cea viitoare, sunt martorii stricaciunii pamantesti; ne vestesc ca totul trece si se apropie fericirea cea vesnica, unde nu sunt nici lacrimi, nici suspine, ci numai cantare de biruinta: La Vitleem colo jos.

Pururea aactistul apari, Sfinte Ingere, ca un zid puternic impotriva vrasmasilor mei celor rai care cauta adoriti mea cea vesnica si care-mi slabanogesc sufletul cu trandavia si cu uitarea de sine; te rog dar, pazitorul meu, sa ma invrednicesti cu mijlocirea ta, in vremea iesirii sufletului meu din trup, sa fiu partas preacuratului Trup eclor preascumpului Sange al Mantuitorului meu, pentru ca, intarindu-ma cu Hrana nepieritoare si cu Bautura datatoare de viata, sa trec fara frica in cealalta lume, laudandu-te pe tine, binefacatorul meu:.

Cele mai multe clicuri danionvasile. Auzindu-te si vazandu-te pe tine, dumnezeiescule Inger, pazitorul meu cel puternic, duhurile rautatii de sub cer nu cuteaza sa se apropie de preacurata ta lumina si sa savarseasca nelegiuirile lor pierzatoare de adormit. Deci, in numele Fiului si al Duhului, ne rugam Tatalui: Tatal nostru, ingrijirea pentru lumea cea de dincolo de mormant, ne cheama la rugaciune; Tatal nostru, lumineaza cu soare frumos si incalzeste locasurile celor adormiti; Tatal nostru, sa se stearga pentru totdeauna vremea despartirii; Tatal nostru, invredniceste-ne de bucuria intalnirii cu ei in ceruri; Tatal nostru, fa ca noi sa fim una cu Tine; Tatal nostru, intoarce celor raposati curatia pruncilor prin bunatatea de suflet a celor tineri; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor viata cea vesnica luminata sarbatoare a Pastilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Acatistsfantul inger pazitor. Cuvioasul Macarie fiind luminat de stralucirea Celui Preainalt, a auzit glas de la un craniu de popa idolesc: Pacatele lumii se curatesc cu sangele cel curatitor al Mielului lui Dumnezeu.

Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. Te rugam, Stapana, sa le ajuti cu indrazirea cea de Maica ce o ai catre Domnul, ceea ce esti plina de dar, ajuta-le sa se indeparteze inaintea Celui ce sade pe tronul slavei, ca sa nu fie rusinati in fata ingerilor si a tuturor sfintilor, in fata lumii celei de sus si a celei de jos.

Binevoieste dar sa primesti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie: Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui.

Pentru aceasta te rog, bunul meu Pazitor, fii mie aparator, cand voi trece vamile cele cumplite si povatuieste-ma neprimejduit pana la acatistull Imparatiei Cerurilorunde fetele ingeresti cu bucurie ies in intampinare cantand: Cel ce ai venit sa mantuiesti pe toti oamenii, Preabunul meu Domn Iisus, ma rog cu umilinta, iarta-mi cu milostivirea Ta rautatile mele cele nenumarate, fiind plecat spre aceasta de multele rugaciuni ale acatitul Tau nematerialnic pe care mi l-ai dat din pruncie ca un iubitor de oameni spre paza mea, ca sa fiu vrednic a intra in camara slavei Tale si sa cant cu duhurile dreptilor: Este grozav intunericul sufletului departat de Dumnezeu, chinuit de constiinta si de scrasnirea dintilor, de focul cel nestins si de viermele cel neadormit; eu tremur gandind ca acela va fi si locul meu, deci, eu pentru mine insumi ma rog si pentru cei cesufar in iad, ca sa se pogoare peste ei roua cu racoreala, cantand cantare lui Dumnezeu: Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, adogmiti de grindina, de ger sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Stiu cu adevarat si cu gura marturisesc ca nu este nimeni ca tine, sfinte Ingere, prieten si inainte-statator, aparator si biruitor.

TOP Related  LINDA COWGILL WRITING SHORT FILMS PDF

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc: De aceea, te rog pe tine, Pazitorul sufletului meu, trezeste-ma degraba din somnul pacatuluica sa nu ma prinda ceasul mortii neindreptat, ci sa ma invrednicesc a cere de la Atottiitorul, Atotputernicul si Adrmiti Dumnezeu iertarea pentru faradelegile mele si sa-I cant cu glas de bucurie: Doamne ajuta-ne, si cu lacrimile celor vii, implineste neajunsurile celor adormiti cand strigam: Tu pururea mijlocesti pentru cei ce te cinstesc pe tine cu dreapta credinta si care alearga sub acoperamantul tau si se roaga cu credinta pentru cei bolnavi, napastuiti si intristati, insa mijlocirea ta si rugaciunea, ne este si mai trebuincioasa dupa moartea noastra.

Impacati-va cu Dumnezeu mai inainte de acea zi. Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: InviereLumina Sfanta de crlor IerusalimPasti.

Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe adodmiti ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Tatal nostru, Care esti in cerurisfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai.

Pentru aceasta, cu multumire strig tie:. Ai daruit, Doamne, neamului omenesc moartea, ca cel de pe actistul mijloc de intelegere si de pocainta; cugetand la groaznica judecata se descopera desertaciunile pamantesti, pornirile trupesti se linistesc, mintea cea semeanta se smereste, dreptatea cea vesnica se descopera, caci si pacatosii cei indaratnici in credinta, cand sunt pe patul de moarte, marturisesc cum ca este Dumnezeu.