F-SIDE IS NIET MAKKELIJK PDF

F-SIDE | 76 | kritisch | waakhond | opiniërend | fanatiek | Amsterdams | humor | F- SIDE is niet makkelijk | Afc Ajax Amsterdam f-sideamsterdam Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam . Het boek heeft de titel ‘F-Side is niet makkelijk’ en telt bladzijden, waarin de hele . een kwarteeuw F-Side over vriendschap, geweld, humor, Amsterdam en Ajax || Door: R.A. Pieloor || F-side is niet makkelijk – Een kwart eeuw F-side over.

Author: Shaktisar Magor
Country: Spain
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 24 May 2007
Pages: 135
PDF File Size: 7.35 Mb
ePub File Size: 20.40 Mb
ISBN: 341-1-49122-292-8
Downloads: 38221
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vit

Vanuit Vak M zagen de ‘old c-side F-Siders dat hun plaats op vak F werd ingenomen door jongere supporters van buiten Amsterdam. De bijnaam ‘joden’ heeft voor de Ajax-aanhang geen enkele religieuze of politieke grond. In kregen de Ajax-supporters na jarenlange onderhandelingen met Ajax, de gemeente Amsterdam en de politie weer een eigen supportershome. Met name tussen de F-Side en vak S liepen de spanningen hoog op.

In andere talen Deutsch English Koppelingen bewerken. Er verscheen een metershoog hek voor beide statribunes. Pas later begonnen de fans met het scanderen van de naam Joden. Ajacieden noemen zichzelf Joden. Er werden combi-regelingen ingevoerd om het supportersgeweld te beperken, en ook de Mobiele Eenheid ging steeds harder optreden. Een rel ging men bij de F-Side niet uit de weg, en de ‘voetbalgang’ bouwde in een rap tempo een gewelddadige reputatie op; menig vervoermiddel en rivaliserende supportersgroep moest het ontgelden.

Hij verliet Ajax in voor het Spaanse Celta de Vigo. Oud-voorzitter Michael van Praag zoon van Jaap van Praag, zelf niet joods omdat zijn moeder dat niet was heeft vele pogingen ondernomen om de geuzennaam te verbannen en het gebruik van Davidssterren in te makkeijk.

Reden voor de harde kern om te verhuizen naar Vak M, dat zich ‘toevallig’ pal naast het vak van de bezoekende supporters bevond. Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam slechts een splitsing tussen de oudere garde en de nieuwe generatie jongeren. Ook Uri Coronel heeft een poging gedaan om supporters niet meer met ‘Joden’ te scanderen, maar zonder succes [1]. Het nieuwe home lag naast het trainingsveld.

TOP Related  A REPUBLICA PLATAO PDF

Het boek waarvan er Dit komt makkkelijk Ajax een Joodse achtergrond heeft hieronder meer.

De rellen werden langzamerhand steeds heviger en men schuwde geen wapengebruik, van messen tot ploertendoders en van vuurwerkbommen tot bijlen. Dit zou zich later wreken in de bekende makkwlijk rellen langs de snelwegen A9 en A Later nog kwam dezelfde Bunnikside met de tekst: Artikel mist referentie sinds mei Onder de nieuwe voorzitter John Jaakke worden deze plannen doorgezet, maar lijken keer op keer te falen.

Adolfhier lopen er nog 11, als jij makkeljik niet vergast dan doen we het zelf. Bij een eerste treffen werd de F-Side verslagen, en werden door een tegenstander publiekelijk voor ‘mietjes’ uitgemaakt. Vaak werd er door Vak M op hen neergekeken als ‘boertjes’, refererend aan het feit dat zij niet ‘uit de stad’ zouden komen. Hierbij werden ook de leden van de nieuwe generatie fanatieke supporters van Ajax, VAK, toegevoegd. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Aanvankelijk bestond de groep vooral uit mmakkelijk jongeren van ongeveer twintig jaar en niet zozeer extreemrechtse skinheads.

Er werd dit keer in Beverwijk afgesproken. Niet veel later, in de nacht van 30 januari is het ‘home’ tot de grond toe afgebrand. Het Van Dale woordenboek beschrijft in de editie de F-Side als de agressieve en vandalistische supporters van Ajax. In de zomer van begon de bouw van het nieuwe ‘home’, en op 23 september opende het de deuren. De eerdergenoemde Bunnikside wist Nederland te choqueren door een spandoek te maken met daarop Ajax, alleen waren de letters a afgebeeld als davidssterrenen de letter x als een hakenkruis.

TOP Related  DIE CHYMISCHE HOCHZEIT DES CHRISTIAN ROSENKREUZ EBOOK

In kreeg de F-Side een zware klap te verduren makkelij, Carlo Picornie overleed na ongeregeldheden met Feyenoord-supporters bij de Slag van Beverwijk. Ajax ging bijna ten onder aan de gevolgen van het incident. Ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel werd deze trein door de supporters tot stilstand gebracht. Bennie Muller werd ooit eens in de stadsderby Ajax — DWS door een tegenspeler uitgemaakt voor ‘vuile jood’.

Het ging er hevig aan toe, de Mobiele Eenheid kon alleen maar toekijken. Eind jaren 70 waren njet in de Nederlandse stadions waar Iis speelde steeds meer anti-Joodse makkelljk te zien, en anti-Joodse spreekkoren te horen.

Tijdelijk moesten de supporters hun onderdak vinden in een speciaal opgezette tent aan de zuidkant van het stadion.

Het overgrote deel van de vertrekkende supporters was Amsterdams. Overgenomen van ” https: Deze harde kernen of sides worden gezien als het begin van het hooliganisme in Nederland. De F-Side heeft sindseen jaar na het jarig jubileum, een eigen boek. De tweede trein, die f-siee al in Rotterdam was gearriveerd werd teruggestuurd naar Amsterdam.

Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.

F-Side – Wikipedia

Het duurde niet zo heel lang voordat het supportershome gesloten werd na ongeregeldheden tegen het Belgische Club Brugge in Na Beverwijk hielden sommige F-Siders het voor gezien, het verlies van Carlo Picornie viel hen te zwaar. Op 23 maart vond de veldslag tussen Ajax en Feyenoord-supporters plaats. Wanneer de tegenpartij naar het stadion moest lopen f-sidr men onderweg nist een Joodse wijk in Amsterdam-Oost.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.